Geschiedenis van PSV

Op 12 december wordt door werknemers van Philips het Philips elftal opgericht. Dit elftal bestaande uit werknemers van het bedrijf Philips is de voorloper van het huidige PSV. De eerste wedstrijd wordt gespeeld aan de Frederiklaan en dat is precies de plaats waar het huidige stadion staat.

PSV is al lang actief

Op zondag 31 augustus 2013 wordt de sportvereniging van Philips opgericht. In eerste instantie konden alleen werknemers van Philips lid worden maar vanaf 1928 ook mensen van buitenaf. Vanaf 1926 speelt PSV onafgebroken op het hoogste niveau en in 1929 was het eerste landskampioenschap een feit. In 1950 won PSV voor het eerst de KNVB beker.

Jaren 70

De goede jaren van PSV begonnen voor het eerst in de jaren 70. Met voetballers als de gebroeders van de Kerkhof en Willy van der Kuijlen pakte PSV verschillende prijzen. Zo werd in 1978 de UEFA Cup gewonnen. De beste periode kende PSV tussen 86 en 92 met 6 landstitels en drie KNVB bekers. Ook werd in 1988 de Europa Cup1 gewonnen onder leiding van de nu soms bekritiseerde trainer Hiddink. Belangrijke spelers waren Koeman, Lerby, Gerets en van Breukelen. Hierna kwam een periode met grote sterren in wording. In die jaren was het wedden op de topscoorder van Nederland erg makkelijk. PSV leverde die tijd met namen als Romario, Ronaldo en van Nistelrooij namelijk altijd de topschutter van Nederland. Ook de huidige trainer Cocu was een topspeler in deze periode en in 1992 was PSV met Cocu de eerste Nederlandse Champions League deelnemer.

De Toppers van PSV

Het wedden op Nederlandse deelnemers van de Champions League had toen nog zin omdat PSV internationaal goede resultaten neer kon zetten. PSV verdiende in die tijd veel aan de transfers van spelers die na een groei periode in Eindhoven naar top clubs in het buitenland vertrokken. Naast spelers zoals Romario, Ronaldo en van Nistelrooij zijn Cocu , Gullit, van Bommel, Park, Kezman, Nilis, Vanenburg en Affelay natuurlijk ook geen kleine namen.

Het huidige PSV bevat ook weer de nodige Nederlandse talenten en het komt zelfs voor dat PSV met een compleet uit Nederlandse spelers bestaande opstelling speelt. Na wat wisselvallige seizoenen staat PSV weer steviger in hun schoenen en heeft het ook weer nut om weddenschappen af te sluiten op Nederlands beste ploeg. Bij de bookmakers kun je weddenschappen afsluiten op wie er kampioen gaat worden. Nu PSV bovenaan staat is de uitbetaling flink terug gelopen maar aan het begin van het seizoen kon je 4 maal je inzet krijgen als je PSV als landskampioen zou tippen. Ook op de afzonderlijke wedstrijden kun je iedere week een gokje wagen.